Главная Статьи Переваги повербанков на циліндричних (18650) акумуляторах
 
   
Главная
Новости
Статьи
FAQ
Конкурсы
Форум
Ссылки

Получать новости
на E-mail:











 
Переваги повербанков на циліндричних (18650) акумуляторах
Автор: Rimlyanin   
26.01.2023 11:03

Чому я віддаю перевагу повербанкам на циліндричних (18650) акумуляторах повербанкам на акумуляторах в м'якій оболонці прямокутної форми (помилково званими літій-полімерними / li-po) ? Начебто здавалося б, другі і легше, і менше, а для невеликої ємності і тонше...

 

У мене на це є кілька причин, почнемо з банальної: циліндричні 18650 елементи підібрати на заміну набагато простіше, ніж li-Po «мішечки». Адже для 18650 елементів давно відомі всі їх характеристики, є безліч даташитов, результатів тестів і т.д. і купуючи певну модель, не важливо в якому магазині, якщо це, звичайно, не підроблений перемаркований елемент p Ali, то ми отримуємо заздалегідь відомі параметри і ресурс.

Здавалося б, з «плоскими» теж не складно, їх маркування це фізичні розміри, замовляй той же типорозмір, і все, але «плоскі» можуть робити безліч китайських фабрик, і тут ціна не показник якості, як і не відомо скільки за циклами відпрацює такий акумулятор, як і те, наскільки він буде швидко деградувати від часу. Якщо ви не замовляєте безпосередньо на фабриці велику партію із заздалегідь прописаними в контракт параметрами. Та й то, не факт.

І так ми плавно підійшли до другої причини, а саме: ресурс на циклювання і деградація li-ion акумуляторів від часу.

Є у мене повербанк Arun Y208, куплений на Алі 18 березня далекого вже 2018 року, посилку з яким я отримав 28 квітня, тобто вже практично п'ять років тому.

 

Всередині, даної моделі, якщо вірити рендерам від виробника, стоять вісім елементів 18650

І фотографії з інету з розбиранням цієї моделі це підтверджують

маркування FST це китайська фабрика FAR EAST FIRST NEW ENERGY CO., LTD

Ну так ось, тоді, в далекому вже травні 2018 року, а точніше, 7 травня (добре що за замовчуванням файли зберігаються у форматі YYYY-MM-DD-HH-MM-SS), був зроблений замір вихідний ємності повербанка при розряді електронним навантаженням EBD-USB з струмом 1а

Повербанк видав 13,93 А * год або 69,96 Вт * год

I майже через п'ять років використання аналогічний тест того ж самого повербанка ARUN Y208 закінчився так:

11,81 А*год або 58,85 Вт * год

Що дає нам можливість приблизно оцінити деградацію:

11,81/13,93=0,847

58,85/69,96=0,841

або приблизно 15% деграція.

Навіть якби весь цей час повербанк не використовувався, а просто лежав би на зберіганні, погодьтеся, вельми гідний результат для майже п'ятирічного повербанка.

 

 
 




Последние комментарии

   
 

© 2010-2024 www.modding.kh.ua Копирование авторских текстов и фотографий возможно только с письменного разрешения администрации сайта.

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

 
 
 
Харьковский моддинг сайт https://modding.kh.ua/