Главная Статьи Прокляття SAMSUNG MM-L2G або чортівня якась
 
   
Главная
Новости
Статьи
FAQ
Конкурсы
Форум
Ссылки

Получать новости
на E-mail:











 
Прокляття SAMSUNG MM-L2G або чортівня якась
Автор: Rimlyanin   
24.07.2023 08:48

Знаєте як іноді буває, от не складаються відносини з яким небудь людиною, і все тут, і то не так, і се не так. І що б ти не робив, все одно щось йде не так. Ось і з апаратурою теж саме буває. Буває все йде як по маслу, а буває все зовсім навпаки. Так і з цим музичним центром Samsung MM-L2G, як все не складалося з самого початку, так воно і закінчилося. Навіть з блютузом.

Фото не буде, тому що не припускав ні писати цей опус, ні робити відео.

Так ось, нещодавно побачив я на ОЛК оголошення про продаж музичного центру Samsung MM-L2G за 100 грн. Він продавався як не працючий, без колонок, але з пультом в комплекті. З одного боку, можна б купити його і спробувати повернути до життя. Тим більше що ціна ризику була мізерною. Що таке на сьогодні 100 грн? Пару шоколадок ? Ну або пару кіло гречки або рису. А з іншого, може там дуже погано від відремонтувати його не вийде. І взяли мене сумніви.

Але наявність пульта в комплекті підкупило, адже якщо що, можна потім спробувати повернути частину або навіть гроші просто продавши пульт і сам муз центр на запчастини.

І тут все і почалося. Почалося все з того, що у продавця не була активована ОЛХ доставка. Написав продавцю, отримав відповідь що у нього немає кредитної картки (і це в наш час) і можна перевести гроші як поповніння на телефон. Посумнівавшись ще пару днів, вирішив все ж таки купити. Перевів гроші, написав куди відправляти... І доставка вискочила в суму дорожче цього муз центру.

Отримав посилку, приніс додому, розкрив і почав перевіряти. Радіо працювало, диски читало погано і тільки фірмові CD-DA (хоча повинен був читати і CD-R і CD-RW). Касетна частина вимагала чищення, змащення, заміни пасиків, притискного ролика і ідлера. Але в принципі, при бажанні або необхідності це все можна вирішити. Також не працювало підсвічування індикатора. Це загальна хвороба цієї лінійки та аналогічних музичних центрів, там стоять мініатюрні лампи розжарювання, приблизно як в китайських новорічних гірляндах, і вони з часом виходять з ладу.

Розібрав щоб помити корпус і почистити плати від пилу. І при зворотній збірці з'ясувалося що диски ми Читати більше ніякі не хочемо. Ну точніше хочемо, але дуже дуже погано, лише іноді і з великими труднощами. Навіть підстроювання струму діода мало допомагала. Тим більше що до мене його хтось вже крутив . Ось так ось я продув читаючу лазерну голову від пилу...

Зайнявся підсвічуванням РК екрана. Перша думка була просто врізати в відбивач з боків пару діодів пояскравіше, та й зупинитися на цьому. (Стопкадры с видео https://www.youtube.com/watch?v=UHCM8nARQVU)

Але ні ж, захотілося зробити правильно, а для цього треба було випаяти індикатор, з купою контактів, зняти все, випаяти лампи, поставити туди світлодіоди. Благо що електроживлення ламп 9 В і можна просто поставити три світлодіода послідовно.

І знову все пішло якось не так: десь в процесі я, схоже, злегка підбив статикою висновки процесора на дисплей, або щось інше сталося, але тепер екран працює, м'яко кажучи, дивно. Тобто у нього в різних режимах не працюють різні сегменти. Загалом, як ніби індикатор робочий, але динамічна індикація працює повз фази. А все інше працює як і повинно працювати. Ось коротке відео

А ще мало того, що три світлодіода послідовно на 9 вольт за фактом світять не дуже яскраво, так ще якщо їх ставити як вони є, то вони просто світять на екранчик трьома точками невеликими, і все. Довелося зрізати у них лінзу, а рівно і акуратно в домашніх умовах це робити не дуже зручно, так що рівномірність підсвічування на жаль, не досягнута.

Ну і звичайно ж, який же музичний центр без блютуза ? Але і тут все не так гладко пройшло, як це зазвичай бувало. По суті, підключення плати блютуз приймача досить просте завдання, багато разів описана в Інтернеті і безліч разів показана в відео на Ютубі: знаходимо на платі де можна взяти відповідне харчування, підбираємо місце куди припаяти аудіовихід, припаюємо і користуємося...

Спочатку куплена на Алі плата MH-M18 виявилася неробочою. А купував я їх відразу кілька штук, отримав давно, так і вони і лежали в антистатичних пакетах, чекали свого часу, так що суперечка відкривати було вже пізно. Ну ладно, плата коштує недорого, приберемо, поставимо іншу. На цей раз VHM-314 першої версії, так само куплені якось давно відразу купкою. Гальванічну розв'язку 5В b0505s-1W вже ставити не став бо Дістало вже все....

До речі, VHM-314 мені сподобалося більше, і звук начебто краще, і коннектітся швидше. А ще у них є друга версія, з кнопочками, і вже вийшла третя, навіть з пультом.

Так що в кінцевому підсумку я навіть касетну деку просто відключив і не став нічого з нею робити. Ну кому зараз потрібні касети, якщо можна по блютузу підключити смартфон з купою музики? А при наявності доступу в інтернет так і взагалі, можна різні фонотеки, інтернет-радіостанції або стрімінгові сервіси використовувати.

А ще сервіс мануал на Samsung MM-L2G... НУ загалом як сказати? Він дуже Куций, принципова схема є, а друкованої схеми немає, проходження сигналів не вказано, напруги ніде не вказані, в загальному, не service manual, а обрубок. А ще в принциповій схемі нумерація елементів йде не за схемою, а мабуть по фукціоналу і раположению на платі. Ну тобто резистор R102 стоїть між R124 і R125, а R103 і R104 між r131 і R139 в зовсім іншому місці за схемою. І пошук на схемі резистора R152 перетворився в квест "переглянь всю схему щоб знайти" )

Так що ось так ось, любові з першого погляду не вийшло, всі відносини були зі складнощами

Ну нічого, зате блютуз і тюнер працюють і пульт є, а цього достатньо там, де буде використовуватися цей музичний центр Samsung MM-L2G

<

>

 

 
 




Последние комментарии

   
 

© 2010-2024 www.modding.kh.ua Копирование авторских текстов и фотографий возможно только с письменного разрешения администрации сайта.

bigmir)net TOP 100 Яндекс.Метрика

 
 
 
Харьковский моддинг сайт https://modding.kh.ua/